Followers

Friday, December 23, 2011

Sape suka minum AIR AIS ??? Meh baca ni !!

Sape suka minum AIR AIS ??? Meh baca ni !!

by Mofabisa Alkasia on Thursday, 21 April 2011 at 12:15 
 
. Terima kasih Mofabisa!!!!!!


Saper yang suka sangat minum ais ais/air batu lepas makan memang sasuai sangat baca ni..  kalo time makan wajib nak minum air batu. Tak kiralah makan pagi ke, petang ke, malam ke @ bila2 jer. Sekali dapat email FWD dari geng opis.. Haaaa..ambik !!KESAN DARIPADA AMALAN MEMINUM AIS LEPAS MAKAN :

AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.


Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati. Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...

PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang mendapat e-mail ini menghantar kepada 10 orang yang lain, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa. Baca ini.... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!.KOMEN :
Adakah, punca darah beku dalam salur darah saya berpunca daripada amalan saya ini??? Nampak gayanya, saya kena ubah style pemakanan saya ni.

--> Jadilah teman yang setia dan teruskan menyebarkan artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi..... !

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...